Praktisk information A-Z

Allergi

Ved feriehuse, hvor husdyr ikke er tilladt, kan vi ikke garantere dig, at der aldrig har været husdyr i huset.

 

Affald/Renovation

På Samsø er der 14 dags tømning af mad og restaffald samt 28 dags tømning af hård plast, mad og drikkekartoner og metal. Pap og Glas/Flasker skal i de opstillet genbrugscontainere rundt på øen.

 

Afrejse

Vi vil gerne have god tid til at kontrollere feriehusene og beder dig derfor være ude på afrejsedagen senest kl. 11.00. Har du bestilt slutrengøring eller er den obligatorisk, skal du dog forlade huset senest kl. 10.00. For god ordens skyld gør vi opmærksom på at en slutrengøring alene er en rengøring – lejeren skal selv sørge for oprydning, og køleskab og opvaskemaskine skal være tømt, og sengetøj lægges i orden på sengene. Hvis du ønsker at afrejse uden for vore åbningstider skal nøglen afleveres igennem brevsprækken i fordøren ved vores kontor i Tranebjerg.

 

Afstande

Alle afstande er angivet i luftlinje. Afstandene er angivet efter bedste overbevisning, men med forbehold.

 

Andre omkostninger

Samsø Feriehusudlejning opkræver kr. 100,00 i ekspeditionsgebyr pr. lejekontrakt.

 

Ankomst

For at sikre os at dit feriehus er klar til indflytning, håber vi at du har forståelse for at nøglen først er klar til udlevering fra kl. 15.00 på ankomstdagen. Ved ankomst uden for normal åbningstid finder du nøgle mm. ved bagdør ved vores kontor i Tranebjerg. Er der problemer ved ankomsten beder vi jer meddele Samsø Feriehusudlejning dette senest 48 timer efter ankomst.

 

Betaling

1. rate (30 %) skal betales straks efter modtagelse af lejebeviset. Restbeløbet betales 60 dage før lejeperiodens påbegyndelse. Ved leje senere end 42 dage før lejeperiodens påbegyndelse betales straks efter modtagelse af lejebeviset.

 

Brændeovn

Brænde er ikke inkluderet i lejen, dog er der enkelt huse med inkl. brænde, dette fremgår af husteksten. Der kan godt ligge brænde ved huset som tilhører ejeren, dette må ikke anvendes medmindre andet er anført. Når feriehuset forlades skal brændeovnen tømmes.

 

Byggelarm

Det kan ske, at der i nærheden af det lejede feriehus opstår byggelarm. Samsø Feriehusudlejning kan ikke vide, hvornår og hvor der bliver bygget eller renoveret og kan naturligvis heller ikke holdes ansvarlig herfor.

 

Børneudstyr

Man kan leje barnesenge og høje stole hos Samsø Feriehusudlejning.

 

Cykler

I nogle huse er der cykler til fri afbenyttelse, Samsø Feriehusudlejning kan ikke garantere at de fungerer og lejeren skal selv sørge for småreparationer, hvis de benyttes. Det er muligt at leje cykler ved Samsø Cykeludlejning 86596222.

 

Depositum

Vi har enkelte huse hvor der opkræves depositum . Depositum returneres til gæsterne inden 14 dage efter afsluttet lejemål, medmindre der er sket skader i lejeperioden.  

  

Elektricitet

Alle feriehuse er tilsluttet 220 V.

 

Forbrugsomkostninger

Ud over lejebeløbet skal der afregnes forbrugsomkostninger. Elforbrug afregnes i langt de fleste tilfælde efter måler. Vandforbrug afregnes på to måder. I huse med vandmåler betales efter forbrug. Er der intet vandur i huset betales pr. person pr. overnatning. Vandpriserne varierer meget i de forskellige områder på Samsø. Af andre forbrugsomkostninger kan der være fjernvarme og olie. Registreres et stort forbrug af vand grundet børnebassiner eller vandrutchebaner, forbeholder vi os ret til at udfakturere merforbruget.

 

Glemte sager

Glemte sager fundet i feriehusene bliver opbevaret hos Samsø Feriehusudlejning i op til 3 måneder efter indleveringsdatoen. Disse kan returneres til ejeren mod betaling af forsendelsesomkostninger.

 

Græsslåning

Græsslåning kan forekomme på alle ugedage, mens lejer bor i huset. Af praktiske hensyn (f.eks. perioder med meget regnvejr) er det desværre ikke muligt, at give lejer besked om hvornår græsslåningen foretages.

 

Gæster

Vi gør opmærksom på, at der ikke må overnatte flere personer i det lejede feriehus end det er tilladt i beskrivelsen af huset. Det er heller ikke tilladt at opsætte telte, campingvogne eller autocampere på grunden ved det lejede feriehus.

 

Grill

En grill er ikke standardudstyr i feriehusene. Hvis huset har en grill, er det en gratis service fra ejerens side og rengøring af grill er ikke inkluderet i vores slutrengøring. Samsø Feriehusudlejning kan ikke gøres ansvarlig for grillens tilstand.

Havemøbler

Der er havemøbler til rådighed, dvs. bord og stole i de fleste feriehuse. Hynder til havemøbler og parasollen bedes venligst tages ind om natten og i regnvejr.

 

Hems

Hvis der i beskrivelsen er angivet en hems bør man vide, at man skal op af en stejl trappe eller en stige for at komme på hemsen. Derfor er disse sovepladser ikke egnede for mindre børn og ældre mennesker. Der er sjældent en afskærmning. Det er meget sjældent at hemsen er højere end 70-110 cm, derfor kan man ikke stå oprejst på hemsen. Sovepladserne på hemsen er som regel løse skumgummimadrasser.

 

Hund

Vi taler her om ét husdyr, og det siger sig selv, at man tager hensyn til ejeren af huset og sørger for grundig rengøring af huset, og at der ikke er ”efterladenskaber” på grunden ved afrejse. Alle hunde og kattehår skal fjernes, også selvom man har bestilt en slutrengøring. Husdyr må ikke efterlades alene i huset og må ikke komme op i møbler og senge. Lejer betaler selv, hvis der skulle opstå skader p.g.a husdyret i det lejede feriehus. Selvom husdyr ikke er tilladt, kan vi ikke garantere, at der aldrig har været husdyr i huset før.

 

Insekter mv.

Insekter og andre forekomster af f.eks. edderkopper, lopper, mus, hvepse, myrer mv. i eller omkring huset kan hverken ejer eller Samsø Feriehusudlejning gøres ansvarlig for.

 

Internetadgang

Mange huse har gratis internetforbindelse. Samsø feriehusudlejning kan ikke drages til ansvar for udfald.

 

Oplader til elbiler 

Hos Samsø Feriehusudlejning har du mulighed for at leje et feriehus med ladestation til elbil.
Når du søger på vores hjemmeside kan du som kriterie vælge ”oplader til elbil” og se hvilke huse der giver dig mulighed for det. Helt i tråd med vores grønne image.

 

Parabol

Ved de fleste huse står det anført, at huset har en parabol. Dette betyder blot, at der i huset også er mulighed for at se tyske fjernsynsprogrammer.

 

Personantal

Man skal være opmærksom på, at der ikke må være flere personer i husene end det antal der står i forbindelse med husbeskrivelsen. Børn under 2 år tæller ikke med. Det er ikke tilladt at have campingvogne eller telte på feriehusgrunden.

 

Rengøring

I enkelte huse er slutrengøring obligatorisk, og det vil fremgå af kontrakten. I kan imidlertid altid bestille en slutrengøring hos os, og vi beder jer gøre det senest onsdag inden kl. 16.00 før afrejse, så vi har mulighed for at planlægge de travle skiftedage. Er der ikke bestilt rengøring, forventer vi, at huset efterlades i samme stand som det modtages.

 

Rygning

Hvis et hus er røgfrit er det ikke tilladt at ryge i feriehuset. Det er selvfølgelig vigtigt, at man respekterer ejerens ønske. Selvom rygning ikke er tilladt kan vi ikke garantere, at der aldrig har været røget før.

  

Sengelinned

Der er mulighed for at bestille sengelinned, håndklæder og viskestykker hos Samsø Feriehusudlejning. Linnedpakkerne udleveres ved ankomst og skal afleveres på kontoret i forbindelse med afrejse.

 

Sne

Man kan ikke forvente at der bliver ryddet sne ved feriehuset. Dette kan betyde at man må gå til huset. Dette kan hverken ejer eller Samsø Feriehusudlejning gøres ansvarlig for, og kan ikke udløse rabat el. lign.

 

Strand

Når der angives afstand til strand, skelnes der ikke mellem stenstrand, sandstrand eller stejlkyst. Spørg venligst på bureauet, hvis du ønsker en mere detaljeret beskrivelse af stranden ved det ønskede sommerhus.

 

Vaskemaskiner, tørretumblere, opvaskemaskiner o.l.

I mange ferieboliger er der vaskemaskine, tørretumbler og/eller opvaskemaskine. Skulle der opstå driftsforstyrrelser kan reparation/afhjælpning ikke garanteres i weekender eller aftentimer. Ved fejlbetjening fra lejers side forbeholder Samsø Feriehusudlejning sig ret til at få repareret skader på lejers regning.

 

XYZ

Ønskes der yderligere information, er I meget velkomne til at kontakte os.