Alt hvad hjertet begærer på Samsø

Samsø er en fantastisk ø at feriere på. Naturen byder på stort set alt. På sydøen er der store løvskove, midt på øen har vi hede, og på den nordlige del finder I Nordby Bakker - et helt unikt naturområde, skabt for tusinder af år siden under istiden.

 

Naturen

Når man bevæger sig rundt på øen - hvad enten det foregår i bil, på cykel eller til fods - vil man hele tiden føle sig omgivet af en smuk natur og en masse vand.

På Samsø har vi cykelsti fra Tranebjerg i syd til Nordby i nord, og det giver cyklisterne en fantastisk frihed når de kører rundt på øen.

Kysterne kan være flade sandstrande - og dem er der mange af - eller stejle skrænter, alt sammen et smukt skue, der giver dig en fornemmelse af store vidder og at der er højt til himlen.

 

Kunst & kultur

Samsø er hjemsted for mange kunstnere, der sætter deres præg på øen. Der er mange forskellige gallerier og kunsthåndværkere med åbne værksteder. Mange musikere og forfattere er også faldet for øens charme og herlige natur.

 

Samsøs køkkenhave

Øens enorme udbud af råvarer er verdenskendte i Danmark, og dem kan man nyde godt af på øens restauranter. Eller man kan selv købe ind i boderne langs vejene og hygge sig med tilberedningen af et dejligt måltid i feriehuset.

Råvarerne afhænger af årstiden. Foråret byder på kartofler og jordbær, sommeren bringer tomater, salater, majs og ærter, og i efteråret er der masser af rodfrugter og græskar.

 

Shopping

Samsøs hovedstad, Tranebjerg, har en forretningsgade - Langgade - med et godt udvalg af feriefristelser.

Her finder I en bank, autoværksteder, sygehus, læger, tandlæge og dyrlæge.

Rundt på øen er der større eller mindre byer, og også her findes anderledes indkøbsmuligheder, som er med til at gøre din ferie til noget specielt.

 

Aktiviteter

Samsø byder på masser af natur og nutidens mangelvare: ro og en flot stjernehimmel.

Søger I aktiviteter kan eksempelvis nævnes: fiskeri, golf, tennis, sejlture, ridning, surfing, Samsø Naturskole, Økomuseum Samsø, Falkecenter Samsø, Camping og Feriecenter Samsø og Samsøfestival i uge 29.