Kunst på Samsø

Samsø byder på et bredt udvalg af kunst og kultur, og har gennem tiden været samlingsstedet for mange kunstnere. Derfor bliver Samsø i dag forbundet med flotte kunstoplevelser i mange forskellige genrer, og et sted hvor kunstnere kan komme og sætte deres personlige præg.

Samsø er, hvad man kalder for en rigtig kunst-ø. Af denne grund finder mange kunstnere inspiration i den smukke natur og de hyggelige landsbyer, som Samsø kan byde på, og er derfor velbesøgt af fotografer, malere, billedkunstnere, malere og mange andre slags kunstnere.

Oplev kunsten på lokale kunstgallerier

På øen er der mange kunstgallerier med varierende udstillinger, som særligt fremviser de lokale kunstners flotte værker. Gallerierne udstiller forskellige kunstformer i løbet af året, og er især meget besøgt hen over sommeren.

Sommeren på Samsø er nemlig den perfekte tid på året, hvis man er interesseret i kunst, da mange af de private kunstnere vælger at åbne op for deres værksteder i denne periode. Her er der rig mulighed for at være med i de private værksteder, og se hvordan kunsten udformes og blive hevet med ind i kunstnernes univers.

Samsø Kunstforening står for flere kunstarrangementer på Samsø hen over året, og har interesse i at fremme interessen for kunst og kunsthåndværk på øen.

Kunstnere og kunsthåndværkere på Samsø

Grundet den store mængde af kunstnere og kunstinteresserer på Samsø, er der lavet en forsamling af alle kunstnere og kunsthåndværkere på øen, som kaldes KOKS. KOKS er dermed en sammenslutning af de fleste kunstnere og kunsthåndværkere på Samsø.

Her kan du finde informationer om de forskellige kunstnere og kunsthåndværkere, hvor gallerierne og udstillingsstederne er, muligheden for at deltage på kurser og meget mere.