Lystfiskeri på Samsø

KØB FISKETEGN

Samsø har en meget varieret kyst som byder på mange fantastiske muligheder for lystfiskeri. Der er fiskepladser fordelt rundt på hele øen - se dem på kortet nederst på siden.

Lystfisker for livet er en hjemmeside, som bl.a. omhandler fisketure til Samsø.

1 Issehoved: Følg skiltene mod Issehoved og gå fra parkeringspladsen til revet. Der er sandbund med mørke pletter på begge sider af revet, som normalt holder fisk gennem hele sæsonen.

2 Kolsør Hage: Parker ved Vestballegård (se kørselsvejledning herunder (4)) og gå mod nord. Her kan der fiskes hele året. God plads til trækkende havørreder om efteråret. Store sten og tang med god strøm.

3 Savværket i Nordby: Kør fra Nordby mod Østergård og parker ved strandkanten.

4 Ballebjerg Vestballegård: Følg vejen gennem Nordby og derefter mod Ballebjerg. Lige før opkørslen til Ballebjerg drejes til venstre ad Vestballevej og du kan parkere bilen ved højspændingsmasterne. Herfra er der godt havørredvand hele vejen op til Kolsøre Hage, der ligger cirka 1,5 kilometer mod nord.

5 Møgelskår: Parker ved Nordby Kirke og følg stien gennem skåret til kysten. Her kan der fiskes hele året. Fint sommerfiskeri, hvor du ofte ser ørrederne tidligt om morgenen på sydsiden af revet.

6 Asmindør Hage: Parker ved havnen i Mårup og følg stranden mod vest. Gode klinter med god strøm.

7 - 8 Lilleør og Langør: Parker ved havnen i Langør og følg stranden mod øst. Gode pladser i hornfiskesæsonen.

9 Besser Rev: Kør gennem landsbyen Besser og forsæt ud ad Sildeballe til revet. Du kan parkere bilen ved hegnet. Godt fiskeri helt til det hegn der markerer fuglereservatet, som er fredet fra 1. marts og til og med den 15. juli.

10 Stavns Fjord: Da der mest er tale om bådfiskeri i fjorden, er den bedste adgang fra Langøre Havn eller fra parkeringspladsen ved Besser Rev. Prøv at fiske med flue fra drivende båd i hornfiskesæsonen. Du kan også vade ud til de dybe render og affiske disse med både spin og flue.

11 & 13 Udsager Hage og Stålhøj: Parker i vejsiden på Sildeballe eller på p-pladsen ved Besser Rev. Udsager Hage kan ses fra parkeringspladsen ved Besser Rev. Herfra, og ned til Stålhøj Hage, er der en vandretur på omkring to kilometer, men det er absolut anstrengelserne værd, da strækningen rummer nogle af øens allerbedste havørredpladser og noget af det bedse havørredvand.

12 Sælvig Havn: Kør til havnen og parker bilen på Iangtidsparkeringen. Der kan fiskes fra havnen og østpå ind i Sælvigbugten. Området er meget lavvandet, og fiskeriet svinger en del.

14 Vesterløkken: Kør til Pillemark og følg skiltet mod Vesterløkken. Herfra er der skilte, som viser mod stranden. Tæt på parkeringspladsen finder du helligkilden Ilse Made, der som oftest er synlig i vandkanten. Fiskeriet foregår fra parkeringspladsen og ned til klinten under sommerhus området ved Anemonevej. Flot bund med mange store sten, der næsten altid holder fisk.

15 Nørreskifte: Kør til Ballen og fortsæt mod Nørreskifte. Her findes der to parkeringspladser, og der er adgangskilte, som viser vej til stranden.

16 Grydenæs: Kør til Vesborg Fyr og følg stranden mod nord. Hele året. Store sten og tang med god strøm.

17 Vesborg Fyr: Kør til Vesborg Fyr og følg stien til stranden. Her kan der fiskes hele året. Store sten og tang med god strøm. Godt fiskeri hele vejen mod øst til Lushagen.

18 Lushage: Kør til Brattingsborg og tag vejen gennem skoven til stranden. Bemærk at trafik og parkering kun er tilladt fra klokken 7.00 og til solnedgang. Godt fiskeri på begge sider af hagen gennem det meste af sæsonen. Bilkørsel gennem skoven er kun tilladt i maj og oktober.