Oplevelser for børn på Samsø

Samsø er i højsædet, når vi taler ferie i børnehøjde. Vi har masser af aktivitetsmuligheder at byde på. Langt de fleste aktiviteter er forbundet med naturen. Faglighed og kvalitet er i højsædet og hele familien nyder godt af fællesskabet omkring aktiviteterne.

Her er eksempler på nogle af aktiviteterne på Samsø :

 

Samsø Skatepark : Den betonstøbte Skatepark er omkranset af et stort bakket græsbeklædt terræn med æbletræer, hængekøjer og udendørs grill.

Skateparken er henvendt til alle brugere. Nybegyndere kan tage en stille trilletur på den silkebløde beton, mens vovehalsene kan kaste sig over ledges, quarterpipes, bumps osv.

Banen er designet af ægte skatespecialister, så der er tænkt på alle detaljer.

Parkområdet ligger tæt på Tranebjergs mange andre kulturtilbud såsom biblioteket, kulturhuset og fitnesscenteret, så der er rig mulighed for aktivitet for hele familien.

Skateparken har åbent hele året og er gratis at anvende.

 

Tarzanbane : Møllebakken i Tranebjerg har i mere end 100 år fungeret som møde- og feststed for samsingerne, og den gamle bakke rører fortsat på sig. Fra vandtårnet er der en mageløs udsigt over det meste af sydøen. Samtidig blev der anlagt en smuk, udfordrende og sjov tarzanbane, hvor hele familien kan træne balance og adræthed. Tarzanbanen har åbent hele året og er gratis at bruge.

 

Falkecenter Samsø : På Falkecenter Samsø har du mulighed for at opleve vingesuset fra de store majestætiske ørne, dragende ugler og lynhurtige falke. På Falkecenter Samsø er rovfuglene og gæsterne i centrum. Du kommer ikke tættere på naturen end her!

Her drages du ind i et univers af rovdyr, som vises i den frie natur og du sidder på første række og kan nyde naturen og dyrene i den ultimative frihed.

Rovfugle har altid imponeret mennesket og genkaldt frihedsfølelsen. En frihed, som bliver demonstreret til fulde, når de store ørne udfolder sig og lader sig svæve på stive vinger ud over de samske bakker. Ørnen er i flere lande nationalfugl og indbegrebet af frihed.

Alt i mens man betages af de store fugle, vækkes man med et sus af falken, som lynhurtigt tager stor højde og styrtdykker imod jorden i et imponerende og hæsblæsende tempo. Imens sidder den store gamle hornugle og betragter det hele. Hornuglen er symbolet på klogskab og visdom og kan blive ældre end de fleste mennesker. Kom og hils på vores fantastiske fugle.

Her har du desuden mulighed for at få lov til at holde en af fuglene. Det er ikke hver dag man har mulighed for at stå med en ørn med vingefang på 2,3 meter på hånden!!

Kort sagt: Her er oplevelser for store og små!

 

Samsø Naturskole : Samsø Naturskole er center for naturvejledning på Samsø. Samsø Naturskole har en fantastisk beliggenhed lige ned til Stavns Fjord og med kun få hundrede meter fra Langør Havn. Naturskolens medarbejdere har stor faglig viden om naturen på Samsø og tilbyder aktiviteter for alle aldersgrupper.

Undervisningsforløb kan tilrettelægges og tilpasses alle faglige niveauer fra yngste til ældste klassetrin samt de gymnasiale uddannelser. Kontakt naturskolen i god tid, så vi kan forberede jeres besøg bedst muligt.

I naturskolens undervisningslokale er der plads til 30 personer. Her kan man benytte projektor, PC med trådløs internetadgang, mikroskop, stereolupper og der er adgang til naturskolens fagbibliotek.

Naturskolen er åben for besøgende hele året.

Formålet med naturskolens aktiviteter er at give deltagerne gode og tankevækkende oplevelser og en øget viden om og forståelse for naturens sammenhænge. Derfor foregår aktiviteterne mest udendørs – og gerne med en høj deltageraktivitet.

Samsø Naturskole hører under Samsø Kommunes Naturafdeling, der også er ansvarlig for pleje af naturområder og fortidsminder, vedligeholdelse af stier m.m. I naturplejen benyttes får til afgræsning af overdrev og strandenge, og naturafdelingen råder over en besætning på ca. 180 får og væddere med en årlig produktion på ca. 150 lam.

Åbningstider:

Juni – august: Se Naturskolens arrangementerne på Samsø Kalenderen her

Resten af året efter aftale - Tlf. 86 59 64 54

 

Landkrabben : Landkrabben i Ballen tilbyder maritime aktiviteter og naturformidling for hele familien. Du kan få information og se udstillinger om hav-og kystmiljøet.

Der kan lånes udstyr til fiskeri på det lave vand.

Redningsveste er frit tilgængelig hele døgnet og en lille rød robåd til sejlads inden for krabbebroerne.

Kom og vær med – det er gratis at deltage og naturformidling foregår på et folkeligt plan.

 

Samsø Labyrinten : Samsø Labyrinten er Verdens største Labyrint. Med et areal på 60.000 m2, svarende til 12 fodboldbaner, og et omfattende stisystem på 5½ km, er den som sådan godkendt af Guinness World Records.

Du mister hurtigt orienteringen, når du bevæger dig ind i Labyrinten, og allerede efter de første sving kan du fare vild. Da der er 186 T-kryds, kan du nemt gå i ring eller ende i en blindgyde.

Der er otte mål i Labyrinten: Bl.a. Vikingetemplet, Stenkredsen og tre nye pladser – Hjertepladsen, Evighedspladsen og Uglens Hule. Ved blot at vandre planløst rundt, er det langt fra sikkert, du finder disse mål. De ligger simpelthen for godt gemt mellem træerne. Du skal derfor bruge en Stifinder, der er en quiz med en række spørgsmål.

Med Stifinderen i hånden går du ind i Labyrinten, og ved hvert T-kryds skal du besvare et spørgsmål. Der er to svarmuligheder, og svarer du rigtigt hver gang, finder du til sidst frem til det valgte mål. Hvis du svarer forkert på blot ét spørgsmål, risikerer du at fare vild! Stifinderne fås i varierende sværhedsgrad for voksne, familier, børn og for blandede grupper, og du kan vælge mellem 50 forskellige emner.

At gå i Labyrinten er en naturoplevelse i sig selv. Bevoksningen består af over 20 forskellige slags træer og buske. Og du kan være heldig at se eller høre nogle af områdets 30 fuglearter eller andre dyr som hare og ræv.

Labyrinten er ideel for feriegæster, familiefester, busselskaber, lejrskoler og til firmaarrangementer.

De fleste af Labyrintens gæster bruger et par timer på oplevelsen.

 

Samsø Museum : Samsø Museum er et spændende kulturhistorisk tilbud på Samsø. Samsø Museum er er et fælles navn for en bred vifte af aktiviteter over hele Samsø, der får dig til at se og forstå sammenhængen mellem Samsøs landskab, kultur og mennesker i fortid, nutid og fremtid.

Velkomstcentret i det gamle mejeri i Tranebjerg er centrum for Samsø Museum.

Her får besøgende en kulturhistorisk introduktion til øen, information om Samsø Museums mange besøgssteder, aktiviteter og arrangementer.

Her er også landets eneste HistorieUnivers for børn, hvor børn gennem fantasiskabende fortællinger får lyst til at prøve kræfter med historiske eksperimenter.

Nær Velkomstcentret ligger Samsø Museumsgård med 1850 interiør, oldtidsudstilling, historisk museumshave og mange spændende arrangementer sommeren igennem.

Tag rundt på øen og oplev Samsø Museums mange besøgssteder. Fra Nordbys postbutik og bibliotek i 1930’er- stil, i Mårup på Nordøen til Vesborg Fyr i syd, hvor udstillingen i det lille Krudthus fortæller om øens kongelige historie i middelalderen.

På husmandsstedet Fredensdal er der sortbrogede smågrise, livlige gedekid, kyllinger, kalve og kælne kattekillinger, der gør det svært at få dine børn med hjem igen.