Specialiteter på Samsø

Vil du gerne kunne sætte tænderne i nogle af de bedste danske specialiteter? Så bør du tage en tur forbi Samsø. Samsø er efterhånden blevet kendt for mange ting, men den spændende ø midt i Danmark er særligt kendt for sine lækre specialiteter, der bliver produceret og solgt mange steder på øen.

 

Den nok mest kendte specialvare fra øen er Samsø-kartoflerne, der på grund af den gode kvalitet og smag bliver solgt over hele landet. Men øen byder på meget mere end det, som eksempelvis:

  • Marmelade
  • Sennep
  • Mel
  • Øl
  • Sirup
  • Bolsjer
  • Og meget mere

Her finder du de samske specialvarer

Nedenfor har vi listet nogle af de steder, hvor du kan nyde de lækre specialiteter fra Samsø:

Samsø Bryghus (café/butik)
Øster Ringvej 22
Nordby

Tlf: +45 8659 6898

Samsø Landkøkken
Tingvej 13
Tranebjerg

Tlf: +45 3089 5038

Samsø Aperitif
Besservej 32-34
Tranebjerg

Tlf: +45 8659 3037

Gårdbutikken Langemarksgaard
Langemarksvej 17
ved Langemark

Tlf: +45 2031 0098

Sweet Samsø
Langgade 19B
Tranebjerg
Tlf: +45 2029 0737

Smagen af Øen
Hovedgaden 15 
Nordby 

Tlf: +45 8659 6665

Samsø Bær
Sildeballe 35
Besser

Tlf: +45 2029 0737

Samsø Mel
Gammelløkkevej 8
Nørreskifte

Tlf: +45 8659 0146

Sams Island Distillery
Onsbjerg Hovedgade 15
Onsbjerg 

Tlf: +45 2896 8305

 

Samsø Bryghus

Hos Samsø Bryghus har du mulighed for at nyde øl og andre lækkerier i bryghusets café, men du kan også købe dine favoritter med hjem fra den lille butik. I butikken kan du blandt andet købe øl, vin, sirup, grøntsager, mel og mange andre kolonialvarer.

 

Samsø Aperitif

Samsø Aperitif producerer og tapper aperitifvine af økologiske bær og Samsø-kartofler. Her finder du både sødmefulde og tørre snapse, mjød og mange andre specialiteter.

 

Sweet Samsø

Er du mere til søde sager, skal du tage et smut forbi Sweet Samsø. I en hyggelig gård i Tranebjerg finder du Sweet Samsø, hvor du kan smage på gode gammeldags bolsjer. Her bliver der hele tiden eksperimenteret med konsistens, smage, farver og former, så du kan komme ind og få en helt unik smagsoplevelse.

 

Samsø Bær

Hvert år strømmer folk fra hele Europa til Samsø for at plukke jordbær, hindbær og andre gode sager. Men hos Samsø Bær gemmer de nogle af disse bær til sig selv, for at de kan lave lækre samske specialvarer som marmelade og saft. Alle disse lækkerier kan du smage på og købe hos den lille virksomhed.

 

Sams Island Distillery

Besøg det lille destilleri, hvor tre fyre med en fælles kærlighed til Samsø fremstiller gin, vodka og rom. Book en fremvisning hos det hyggelige destilleri og smag på en unik og sofistikeret gin, en vodka lavet på Samsø-kartofler eller en ny nordisk rom.

 

Samsø Landkøkken

Stort set alle ingredienser hos Samsø Landkøkken er hentet ude i den samske natur. Her finder du håndlavede specialiteter, hvor naturen og årstiderne er hele filosofien bag forretningen. Landkøkkenets sortiment består blandt andet af koldpresset rapsolie, hybenrose-eddike, paradisæble-sirup, strandhybensyltetøj og meget mere.

 

Gårdbutikken Langemarksgaard

På Langemarksgaard bliver der dyrket frugt og grøntsager med tanke på naturen. I gårdbutikken kan du derfor købe lækre specialvarer dyrket fra gården og andre nærliggende landbrug på Samsø.

 

Smagen af Øen

Det siger sig selv med dette navn. Her er der tale om en gammel købmandsgård i Nordby, hvor du kan købe masser af specialvarer og opleve smagen af Samsø. I denne gårdbutik på Samsø finder du blandt andet marmelade, sennep, vin, kaffe, saft, eddike og meget mere.

 

Samsø Mel

Samsø Mel fremstiller økologisk mel og havregryn fra egne marker. Melet bliver fremstillet i Samsø Mels egen mølle, mens havregrynet bliver valset og pakket på en valsemølle. Men begge dele kan du købe med hjem fra gården.