Årstiderne på Samsø

Naturoplevelser udover det sædvanlige

Vinterferie i Danmark

 

I Danmark elsker vi vinterferien. Selvom der er mørkt udenfor, er vinterferien alligevel forbundet med hygge med familie og venner. Der findes mange steder, du kan bruge din vinterferie i Danmark. Fra de store storbyer til hyggelige sommerhuse. På Samsø kan du opleve lidt af det hele, og vi har hyggelige ferieboliger til dig, der har brug for at komme lidt væk fra den hektiske hverdag. 

Gør vinterferien i Danmark unik med et smut til Samsø

Samsø har altid været kendt for frodig natur, et velfungerende lokalsamfund og en utrolig gæstfrihed, og det samme vil du opleve, når du besøger den danske ø i din vinterferie. Samsø i vintertiden er i sandhed noget helt specielt. De fleste turister besøger Samsø om sommeren, og der sænker sig en fredfyldt ro over øen, når første vintermånederne står for døren. 

Lokalsamfundet på Samsø tager imod dig med åbne arme, og det er meget svært ikke at lade sig charmere af den lokale befolkning og deres gæstfrihed. Når du først har besøgt Samsø, er der gode chancer for, at det ikke bliver din sidste gang. 

På Samsø finder du aktiviteter til hele din vinterferie

Samsø er en af Danmarks mest populære ferieøer, og det er derfor det oplagte valg til en vinterferie. Og uanset om du skal afsted i tre, fire eller fem dage, kan du være sikker på, at der er rigeligt med aktiviteter på Samsø. På den flotte ø finder du blandt andet den verdenskendte Samsø Labyrint, der er en af verdens største labyrinter. Et sikkert hit hos både børn og voksne. 

Når det kommer til aktiviteter til børn, er der også mange muligheder på Samsø. Museer, legepladser og indendørs aktiviteter kan holde børnene beskæftiget i lang tid, og en hyggelig aften kan selvfølgelig også bruges i jeres hyggelige feriehus.

Nyd din danske vinterferie med lokal mad fra Samsø

Samsø er i høj grad kendt for at have en livlig madkultur spækket med lokale råvarer. Der er derfor mange lækre restauranter og caféer på Samsø, og mange af dem serverer mad i allerhøjeste klasse. Øen er i høj grad kendt for at være meget selvforsynende, så meget af maden, du kan finde på din tallerken indeholder højst sandsynligt en stor mængde egne afgrøder.

Udover grøntsager er Samsø også kendt for at lave fantastisk marmelade og ost, og der er endda også lokale vinproducenter, der byder til med lokal vin. 

Kom let på vinterferie med Samsøfærgen 

Selvom du godt nok ikke kan køre til Samsø, betyder det ikke, at det ikke et let at komme til øen. Der er nemlig færgeovergange fra både Jylland og Sjælland, og du kan have både cykel, bil og hund med, hvis du har lyst. Begge overfarter tager cirka 60 minutter, og der er derfor rig mulighed for at nyde stemningen på færgen eller blive godt blæst igennem på dækket. 

Ruten fra Jylland stopper i Sælvig, der er ligger på øens vestkyst. Færgen fra Kalundborg sejler til Ballen, der er lokaliseret på østkysten.  

 

Har du spørgsmål til din vinterferie i Danmark? 

Hvis du har spørgsmål til et af vores feriehuse eller livet på Samsø, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. Vi ved alt, hvad der er værd at vide om den skønne ø, og vi har gode tips til dig, der måske planlægger at bruge din kommende vinterferie på Samsø.